tirsdag 26. oktober 2010

Såpe

I går kveld lagde jeg såpe for aller første gang. Inspirasjonen fikk jeg på julebloggen til Anne. Enkel trinn for trinn oppskrift på såpestøping, finner du her.
Hadde bestillt former,såpemasse, duft, farge og såpestempler fra panduro hobby. Et lite tips til andre som vil lage såpe, er at det er billigere med såpemasse fra Hobbyhimmelen. Men det oppdaget jeg ikke før etterpå.. :)
Såpe var eklere å lage enn jeg hadde trodd. Tok litt tid før såpemassen smeltet, men etter det var det jo bare en lek!

 Etter såpemassen var smeltet i en bolle (som lå oppi en gryte med småkokende vann), tok jeg oppi farge. Deretter brukte jeg en ause til å ta oppi litt forskjellige former. Og siden jeg ville ha litt forskjellige dufter på såpene, tok jeg dette oppi rett etter jeg hadde tatt såpemasse i formene. I noen av formene puttet jeg oppi en liten figur. kjekt for de små :)


Og idag tok jeg de ut av formene, og her ble resultatet:

 Jeg pakket såpene inn i plastfolie, slik at de holder seg fine. Og pakket dem oppi fine poser så de er klare til å gis som gaver. :)post signature

5 kommentarer:

 1. Wow, så nydelige de ble! :)
  Kjempefine som julegaver ja. :)

  SvarSlett
 2. grælifine, alt d du komme på :) koseligt å få d t jul :)

  SvarSlett
 3. Så utrolig fine de ble!!
  Kjempefine julegaver ;)
  Lappen til posen var også kjempefin!!
  Ha ei fin helg :)
  Toini

  SvarSlett
 4. Åj, så kult elisa :) Smarte du! D va jo geniale julegaver altså :) Blei d dyrt, me alt du kjøpte?? Lure på om eg sko prøvd meg på d åg ;) ha ei fine helg :)

  SvarSlett